söndag 15 juni 2008

Blixt och dunder



Idag överraskades vi av ett oväder med en blixt som slog ner hos grannen. det var en redig smäll. Majas syster Linné är på besök. Maja och Linnéa var ute i skogen då ovädret kom. de kom hem oskadda med genomblöta. Det började hagla precis då de kom hem. Det blev alldeles vitt på balkongen. Nedanför stuprören blev det som små snöhögar. Ovädret var över på 10 minuter. Sen kom solen igen. Vi sålde mycket glass idag innan ovädret. Det var riktigt sommarvarmt.

onsdag 11 juni 2008

Älgmöte

Alldeles nyss var jag, Pia och Ingalill ute med Milda. Vi gick vår vanliga runda - skogsvägen fram till korsningen med den nerlagda järnvägen. Vi gick järnvägen mot Fågeltornet. 150 meter innan vägen till Fågeltornet så kliver en stor älg över spåret. Den kom ifrån träsket. Milda var ca 30 meter ifrån den. Hon stod alldeles still och tittade. Älgen gick lugnt över. Vi var 10 meter bakom Milda. Det var häftigt. Vi bor verkligen i vildmarken. Det är tur att Milda inte är jaktintresserad.

tisdag 10 juni 2008

Snörapport



Hej alla Bara för att snön är borta på vår tävlingsplats skall ni inte tro att all snö är borta. Vid ishallen ligger det lite kvar. Men den försvinner nog i dagarna eftersom det regnar.
Igår kväll fick vi lov att bära in alla c:a 70 krukorna med pelargoner då temperaturen
bara var 4 grader. Så här fin är dock vår farstubro då alla blommor är på plats. Vi odlar tomat, potatis och gladioulus i två stor tvättkorgar som vi köpt på loppis. Ute har vi oxå odlingar med olika grönsaker. Bilder kommer.



Competion snowmelt


Hello everyone
The 5 of June the snow had disappeared on the place of the picture. See Picture. John from USA won. He has been contacted. He guessed the 7 of June

snötävlingen avgjord


Hej alla
Nu har snön smält på den utsedda platsen. Snön försvann den 5 juni. den som vann är John ifrån USA. Han hade gissat på 7 juni.

måndag 2 juni 2008

sommar


Hej alla ! Nu har vi fått sommarvärme här. Vi har suttit ute på balkongen och ätit. Idag har Pia sått en massa fröer i jordsäckar. Gräset växer så vi måste klippa det med vår nyinköpta handgräsklippare. Pelargonerna har fått komma ut. I helgen hade vi pelargonutställning i galleridelen av butiken. På lördagen kom det en del pelargonintresserade. Söndagen hade vi många glasskunder. Pia blev intervjuad i piteåtidningen. länk
//www.pitea-tidningen.se/nyheter/
ARTIKEL.ASPX?ArticleId=3772028.

Snön ligger ännu kvar på vårt tävlingsställe. se bilden ovan. Det syns lite snö till vänster i bilden