lördag 30 augusti 2008

Hösten är här- pelargonerna har fått flytta in


Nu är klockan 21.30 och ute är det knappt 5 grader varmt. Bestämde mig redan i morse att det var bäst att ta in pelargonerna idag. De har stått ute på broarna hela sommaren. Sticklingarna vid butiken och samlingen vid vår privata dörr. Det tog lite drygt två timmar att ta in,ansa och placera pelargonerna. Lite senare skall jag flytta en del dubletter ner i källaren för att testa övervintring både mörkt och svalt. Förra vintern övervintrade jag dem i kalla köket med extraljus och ca 13 grader varmt. De flesta klarade det bra. Denna vinter får de flesta stå i det köket igen men med mindre ljus en del skall få stå i arbetsrummet med extraljus eftersom det är lite varmare där.

onsdag 27 augusti 2008

Flaggstången


Här syns trädgården med den sönderstormade flaggstången. Vi har lite ideer om vad vi skall göra med den.

söndag 24 augusti 2008

Arbete och förkylning bärplockning

Pia har arbetat på dagis igen. Det är roligt att träffa byns barn. Dagis har flyttat till nya lokaler inom Parkskolan. Det har blivit väldigt fint.
Vi har varit till Arvidsjaur på marknad och fyndat lite roliga saker och Pia hittade fina garner. Vi firade Ingalills födelsedag med att åka till utsiktsberget i Arvidsjaur och äta munkar. Vi satt i Johannaparken och åt lunch.
Pia har åkt på en rejäl förkylning och vi tar det lugnt i helgen. Om två helger skall vi fira ettårsjubileum med butiken. Tanken är att Maja skall ha en utställning i vårt lilla galleri då.
Mats har varit ute och plockat blåbär och hjortron.

måndag 18 augusti 2008

Utflykt i sommarsol regn och storm nästa dag


Igår for vi till Stensträsk ca en mil från Glommers. Där finns en fin rastplats vid sjön. Vi grillade korv och hade det fint. Pia hade tänkt bada men sjön var full av gröna alger så det blev inget. Idag har det blåst stormvindar så vår flaggstång gick av på mitten. Den landade mot häggen och inte på vare sig bil eller garage.
Pia har jobbat på dagis och de andra har tagit det lugnt inne. Bild på flaggstången kommer senare.

torsdag 14 augusti 2008

Bärplockning

Idag var det någotsånär uppehåll så Mats och Pia gav sig ut i skogen med Milda. Vi plockade 2 liter på en timme inklusive promenaden dit. Vi var ganska blöta då vi kom hem. Igår var en innedag utom förmiddagen då kunde Ingalill och Pia gå sin vanliga promenad. Sen regnade det hela eftermiddag och kväll. Maja har besök av sin kompis Imelda som har sin Akita, Ella med sig. Det tycker Milda är lite jobbigt. En inkräktare tycker hon, men huset är stort så det går ändå rätt bra.

I tisdags var vi till Piteå och vi stannade till vid Bröstfallet på vägen hem. Vi var där i våras och då var det mycket mer vatten. Det är ett fint ställe att rasta vid. Det finns grillplats och utedass.

måndag 11 augusti 2008

Bussutflykt















Idag var jag, Pia, och Ingalill på busstur till Öjebyn och dess gamla kyrka med Glommersträsks båda pensionärsföreningar. Mycket trevligt. Viåkte till Lillpite och åt lunch på ett ställe som heter Vischan. Där fanns det också en stor loppis med massor av saker. I Öjebyn var vi in i kyrkan och såg bl. a. en stor broderad altarduk som är den enda i sitt slag i Sverige.














I Lillpite fick jag se en Nötkråka.
Den är vacker tycker jag.













Många fina blommor såg vi också. På hemvägen stannade vi på Norrskensgården http://www.norrskensgarden.se/ och fikade. Nya ägare och också ett trevligt ställe. Dit kommer vi att åka flera gånger.

fredag 1 augusti 2008

Pias hantverksblogg

Jag har skaffat en blogg för det jag hantverkar. Du som vill se kan gå in på denna länk http://piashantverk.blogspot.com/ Där finns det bilder på en del av det jag gjort.

Partiell solförmörkelse















Idag var det partiell solförmörkelse. Solen var täckt av månen till 69 %. Solen ser ut som en nymåne nere i bilden. Klicka på bilden så blir den större och tydligare.
Det var rätt mulet idag och temperaturen sjönk från +25 grader igår till +15 idag. Nu kan vi gå på promenad igen det var alldeles för varmt förut.