söndag 30 november 2008

Skyltsöndag

Idag var det skyltsöndag i vår by. Vi hade öppet 13 -16. En hel del folk tittade in och en del fikade och en del handlade lite annat. Mycket prat om bl.a. skolan.
Tomten satt på brostolpen med sin stora säck. De stora marschallerna lyckades hålla sig brinnande men de små värmeljusen slocknade av snön som föll.
Ingalill och Pia var i kyrkan kl.11 och lyssnade på en fin gudstjänst med kyrkokören.

måndag 17 november 2008

Tygstaketet åt Milda


Staketet fungerade bra. Nu är det ingen risk att hon springer ut i gatan. En bild på Milda för att visa hur fin hon är.

söndag 16 november 2008

Tygstaket åt Milda

Då Milda behöver gå ut och kissa på natten så händer det att hon springer mot vägen ner mot gatan. Vi tror att det beror på hennes dåliga mörkerseende och att vår nattlampa lyser så starkt att hon inte ser dörren. I morse fick jag , Pia en ide. Varför inte göra ett staket i tyg. Vi hade köpt lite olika gardiner billigt på Repris i Piteå. Jag valde ett brunt så att det skall synas bättre i mörkret. Delade gardinerna på mitten och sydde ihop. Perfekt längd som synes. Sydde breda kanaler i varje ände. Hittade på vinden pinnar som staketet kunde träs på. En pinne är bredvid stupröret. det andra står i en parasollhållare. För att tyget skall hållas spänt så finns det ett "rep" av gammal elsladd som träs på röret. Det är lätt att ta bort. Har rullat upp tyget på den högra pinnen och allt står nu vid stupröret. Ikväll skall vi sätta upp det så att Milda inte går fel inatt.

torsdag 13 november 2008

Uppdatering

Den senaste vecka har det varit en massa resande och en del möten. Förra torsdagen var vi till Piteå. Pia drog ut en visdomstand. Det var med stor bävan jag gav mig in på det med tanke på att förra gången jag tog bort en visdomstand så var det väldigt besvärligt. Nu hade jag att välja på att laga eller dra ut. Fick en remiss till en specialist på Piteå folktandvård och tandläkare Siv fick ut den med en gång. Det var klart på 20 minuter. Förra gången tog det 45 min första försöket och en timme en vecka senare innan tandläkaren fick bort allt. Det värsta den gång var dock då bedövningen släppte. Då gjorde det ont!!!!

På lördagen gick Ingalill och Pia en promenad med Milda på skogsvägen. Vi hade tur och fick se en hermelin. Vi kunde se den springa utmed dammen och i det frostiga gräset.

På söndagen var Pia och Mats på möte om hembygdsförbundet i Järvträsk. Maja gjorde jättegod lasagne som farsdags present. På kvällen var det Bingolotto och vi vann 200 kr.
Måndag var det pensionärsträff i Margaretasalen i kyrkan.

Tisdag var det dags för nästa resa. Mats jobbade några timmar som personlig assistent. Pia och Ingalill var till tandläkaren. Jag hade lite ont och ville kolla att det inte var infekterat. Ingalill hade klagat över tandvärk på lördagen så de tittad på hennes tand också. Den behövde tas bort så vi fick en tid till dan därpå. På kvällen var Pia på vävkurs.

Onsdag var det dags att åka till Arvidsjaur igen. Det gick bra att dra ut Ingalills tand. Pia passade på att klippa sig. Var ett halvår sen sist. På kvällen hade vi bygderådsmöte i cafeet/butiken.

Idag torsdag var det dags igen för ett besök i Arvidsjaur. Ingalill fick en influensaspruta. Besöket på vårdcentralen tog två timmar. Vi hann gå en promenad och att äta en god smörgås i cafet på vårdcentralen innan det blev Ingalills tur att få sin spruta. Vi hade laddat upp med stickning, Pia och korsord, Ingalill. Under tiden var Maja, Milda och Mats hos Margareta på Margaretasalongen. Maja förändrade sin hårfärg och klippte topparna lite. Hon blev jättefin.

onsdag 5 november 2008

solnedgång


Nu har vi haft flera vackra dagar och underbara solnedgångar. Så här såg det ut idag. Strax efter 15 börjar färgspelet. Enligt Piteåtidningen är dagen nu 7 timmar och 13 minuter.
Idag var vi ute på en riktigt långtur. Vi var ute 1,5 timme. Igår tog Pia en sväng själv. Såg då Större korsnäbb, Större hackspett och tre Orrhönor.