tisdag 30 september 2008

Årets by i Norrbotten



Glommersträsk har blivit utvald till Årets by i Norrbotten. Det blev officiellt idag. Stor fest i byn. Först i skolan med landshövdingen som överlämnade en tavla med utmärkelsen. Pengarna kommer elektroniskt till bygderådets konto.
Mats, som är ordförande i bygderådet, tog emot priset. Han gav landshövdingen, Per-Ola Eriksson, en tavla av Majas vykort med björnkramar från Glommersträsk, keps med glommers.se och en kasse med samma text.
Sen fortsatte landshövdingsbesöket hos 94-årige hembygdsforskaren Evert Edström, som berättade mycket om byns historia - en fantastisk föreläsare.
Därefter blev det påhälsning hos Glommers Miljöenergi, som gör pellets och Anders Erikssons husbyggefabrik Glommershus, som just fått upp takstolarna och ska ha invigning i början av nästa år. P-O kommer att ha många skäl att komma tillbaka till Glommers.
Festen fortsatte på kvällen i kyrkan med sång och musik och tårta i Margaretasalen. Ca 150 personer var med på festen.
Nu gäller det att fortsätta utvecklingsarbetet och "surfa på vågen". Vi har massor av planer för vad som ska hända och naturligtvis kommer vi att berätta det mesta på hemsidan.
På lördag ska vi göra världens största kanelbullsälg - får se hur det går.

Inga kommentarer: