söndag 6 april 2008

Det nya livet börjar här



Det senaste inlägget är daterat i slutet av januari. Ingen idé att fundera på varför.


Istället blickar vi framåt, koncentrerar oss på Carpe Diem, dvs att gripa dagen, och gör små osorterade blickar bakåt i tiden. Förhoppningsvis blir det ett litet inlägg om dagen i fortsättningen.


Idag fortsätter snön att falla, ett tillstånd som rådde i förrgår då det kom tre decimeter på några timmar, ett snöfall som fortsatte igår och som ska hålla på de närmaste dagarna.


Maja och jag utnyttjade sakernas tillstånd till att göra snöreliefer i backen som vätter mot grannen. Jag gjorde en hemlig gång rakt in i muren (fast med välkommenskylt och sopborste) och Maja gjorde en varg och en fredsduva, vit som - snö...



Inspiration fick vi av en av mina skolkamrater från högstadiet, Lena Kriström, som numera är skulptör med is och snö som några av sina material. Bland annat har hon svarat för en stor del av utsmyckningen av ishotellet i Jukkasjärvi under 16 år.



Lena kom förbi i veckan på väg från Uppsala till Luleå, där hon skulle ha en utställning i konsthallen. http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=88968&arkiv=False Det var meningen att vi skulle åka dit i lördags men snöstormen stoppade oss. Så det här fick bli en slags ersättning.



Snön "tog" också en del av vår parabolantenn, när den rasade från taket igår. Men med hjälp av Pia, grannens stege, tre gamla dörrar som tjänade som plattform, brun pakettejp, svenskremmar, en del av en gardinstång och ett skärp, så lyckade jag spjäla armen som gångar in signalerna från parabolen. Bingolottokvällen var räddad - och så vann vi inte minsta hundring ens!



Majas storasyster Linnéa ringer och rapporterar från en något försenad bröllopsresa till Rom, full av kärlek, glass och lyxiga frukostar.



Rasmus, Majas storebror, har just öppnat en häftig vegansk matblog som rekommenderas varmt, http://www.vegologi.blogspot.com/ med underrubriken "Vegansk matlagning från grunden - improvisationer och lyxrecept". Det är poesi!




Till sist måste vi helt enkelt visa en liten filmsnutt om när Milda fyllde 16 år den 29 mars och fick tårta med ris och leverpastej. Gott var ordet! Födelsedagen fick vi fira utan Mildas syster Ruffa. Hon har bott hos oss det senaste året men blev sjuk och finns nu inte mer. Hon dog den 25 februari.


Se filmen här nedan!

/Vi hörs








Inga kommentarer: