tisdag 15 april 2008

Vår på väg!!

Just nu är det 2,8 plusgrader. Det behövs mycket värme om snön ska smälta tills Valborg, då det ska bli fest i byn. Eftersom jag är ordförande i bygderådet, så känns det som om jag är ansvarig för att våren kommer också till Glommers. Ett tungt ansvar.

Sammanlagt har det snöat 5,3 meter (!) i Arvidsjaurs tätort under vinterperioden, som varat sedan oktober. Troligen ännu mer i Glommerstrakten.

Min provisoriska lagning av parabolantennen var just - provisorisk. Ett nytt pricksäkert snöras från taket sabbade allt. Men idag kom reparatören och installerade en ny parabol på en säkrare plats, förhoppningsvis. Han var riktigt stolt över att ha lyckats för vare sig läget eller huset gör det lätt att montera.

Maja har sålt sin första illustration till en tidning, där inte jag jobbar (om än jag skrev artikeln som hon fick illustrera). Texten och bilden, som handlar om en speciellt ostsort, kommer i tidningen Livsmedel i fokus. Ett stort steg!

Häromdagen var vi i Norsjö och såg "Den inbillade sjuke" av Molière med Claes Malmberg i titelrollen. Hejdlöst roligt, mycket improvisation, fullpackat och en jättetrevlig scen i Medborgarhuset. Frukt i pausen som Coop bjöd på, varvad med kola och chips. Något för alla smaker! Hit går vi fler gånger!

Nu är Maja, Pia och Ingalill i Skellefteå och klipper Milda. Vi förstod att det behövdes när folk började fråga vilken ras det var på hunden...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.