måndag 29 oktober 2007

Glassclowns-nappning!!

Nu har det fruktansvärda hänt: glassclownen vid vägen är bortrövad, med cementfundament och allt! Just när vi kände att han faktiskt blivit en i familjen.

Ännu har vi inte fått något lösenbrev med krav på 100 mjukglass i månaden, eller något i den stilen. Det här kanske är något liknande trädgårdstomtarnas befrielserörelse, där tomtar rövades bort från sina trygga trädgårdar och sen dök upp på vykort från lite varstans i världen. Vi kan bara avvakta och hoppas.

Apropå vykort, så har vi just skickat iväg en av Majas senaste bilder till tryckning på vistaprint.se. Det är en helgullig björn med ett fotografi på en lingon- och blåbärsprydd myrstack i bakgrunden och texten "Björnkramar från Glommersträsk". Vår nya storsäljare helt klart (se björnen utan text på http://www.sukeile.deviantart.com/)

Annars går butiken framåt. Artiklarna om oss har lockat kunder från Arvidsjaur, Arjeplog och Skellefteå men också hantverkare, som vill ha sina alster utlagda i butiken. Nu i helgen siktar vi på ett Haloweentema, så nu har djävulska påfund även hittat hit till den by som en gång kallades för Salig Glommers för sin andlighets skull.

De enda som inte riktigt verkade ha nappat på predikanternas lockrop och hot var en järnvägsarbetare som hette Konrad Gustavsson och hans bror Eugén, Kläpp-Konrad och Kläpp-Eugén kallade. De söp, sjöng, dansade och spelade och Konrad gifte sig med en av systrarna Landstedt som bodde i vårt hus på den tiden.

Jag gillar tanken att Kläpp-Konrad spelade sina låtar just i salen på bottenvåningen, där jag sitter just nu, medan han väntade på att hans fästmö skulle bli klar med håruppsättningen.

Både JP Nyström och Norrlåtar har förresten spelat in Kläppbrödernas låtar, lyssna till exempel på schottis från Glommersträsk www.norrlatar.com/mp3/songs.html

Antalet infångade och återtransporterade möss har nu stigit till sammanlagt nio på en vecka. I går morse fanns två i buren som märktes med en liten färgklick på ryggen, så att vi ska se om det är nya kunder eller gamla bekantingar, och bars tillbaka till skogen igen. Vi ska ju i alla fall ut på skogspromenad och några djur mer eller mindre gör ingenting.

Monopoltävlingen börjar gå mot sitt slut men ännu går det att rösta på Arvidsjaur http://www.monopolspel.se/vote.aspx

Tävlingstiden går ut den 1 november och nu är läget hemligt, eftersom det ska bli mer spännande. Men senast låg Arvidsjaur på tredje plats, motsvarande Diplomatstaden. Tur att vi flyttade hit innan det kostade 100 000 bara att trippa på Storgatan!

I mitten av veckan for jag på hemligt uppdrag till Pajala, fjorton mil norr om Polcirkeln (jag länkar till artikeln när den kommer i tryck någon gång inom två veckor.) Det mest fascinerande på hela vägen var faktiskt en ekorre som sprang på en ledning kanske fem meter ovanför marken, som om den gick på lina. Helt enormt!

Annars är det väl med oss. Majas kompis Sanna från Bromsten är på besök och idag tänkte vi åka och hälsa på några strutsar hos ett par kompisar vi har och åka upp på Glommersberget och grilla. Imorgon blir det Dollarstore i Arvidsjaur, kommunens nyaste turistattraktion, och Råttatouille på vår förnämliga bio i Medborgarhuset http://www.arvidsjaur.se/sve/kommun/forvaltningar/kultur_fritid/bio/start.asp
Vad mer kan man önska sig?

/Hälsningar från oss nordlingar




Inga kommentarer: