måndag 17 september 2007

Den första snön har kommit!

För tre veckor sedan badade Pia och Maja i ett litet träsk i närheten (nästan alla sjöar kallas ju träsk häruppe).

Och i dag, när vi gick i skogen för att fotografera bäckar, pölar och annat vatten, så förvandlades regnet plötsligt till snö! Temperaturen hade krupit ner till strax över noll utan att vi hade märkt det. Maja blev jätteglad - som hon alltid blir åt den första snön - och började fundera på vem av sina gamla kompisar söderut som hon skulle sukta.

Fast kusin Kajsa verkade inte särskilt imponerad åt mobilbilden hon fick på Majas snöiga vante. Och en mailkompis skrev helt kort: "Usch, vinter!"

Nåväl, chokladen och vispgrädden tillsammans med en skiva nybakad schweizisk limpa satt i alla fall fint! Det lär bli många sådana i vinter.

Nu är gräsmattan vit av ett tunt täcke.

Fast till i morgon hoppas jag att snön gett upp för då ska jag bila till Umeå och göra reportage i en skola. Det handlar om dans, själva reportaget är hemligt tills det är publicerat, men det lär bli roligt att göra.

Något annat roligt, då?

Kanske att någon försökte värva Pia till LRF, bor man i Glommersträsk så räknas man som lantbrukare.

Och att kommundirektören, Barbro Ternert, har sagt ja till att inviga den allra första utställningen i vårt minigalleri i Klockljungs Hage. Det är Gällivarefotografen Uta Fransson som ställer ut "Tankar" med bilder från Lappland och mina haikuinspirerade texter (så passande, eller hur?)

Mer om den utställningen blir det senare på bloggen, tills vidare kan ni titta på Utas vackra bilder på http://www.lapplandfoto.se/ Själva vernissagen blir i alla fall den 20 oktober kl 12-16, om ni har vägarna förbi och ingenting annat ändras. Kom gärna förbi - 90 mil mer eller mindre är väl ingenting!

Nu ska vi titta på bröllopsbilder från när Majas syster Linnéa och hennes Björn gifte sig i Slottsskogen i Göteborg den 1 september. Vi var många fotografer och det här är bilder som Linnéas mamma Katinka har tagit. När vi lärt oss hur man lägger in bilder i den här bloggen, så har vi mycket att ta igen.

Vi hörs - eller syns, i alla fall!

1 kommentar:

RobbieMam sa...

Hallå alla ni där uppe!
Kul att få höra vad ni pysslar med nu, och det verkar ju vara en hel del! Ser fram emot att få se foton också framöver; snö är ju så vackert - på bild! :) Nejdå, vi är inte så lättskrämda även om vi helst vill kunna fortsätta gå i skor utan strumpor ett tag till, vi här i södern (kul att j a g kan skriva så för en gångs skull). Vi följde länken till Utas "ohyggligt" vackra bilder och blev av det inte mindre sugna på att ta en sväng norröver när tillfälle ges. Men till dess får vi säga Hej såhär på detta viset. Kram från Åsa, Robert (skolpojken, ni vet) med flera!