onsdag 19 september 2007

Det trodde jag aldrig om mig själv

Även om vi bor på landet, så är vi inte lantbrukare, så LRF hade inget för sitt värvningsförsök häromdagen.

Men husägare är vi ju - faktiskt, det är svårt att bestrida. Och även om huset kanske är mer en liten herrgård än en villa, så har vi bestämt oss för att gå med i Villaägarnas Riksförbund. Vem hade kunnat tro det för ett år sedan.

(För ett år sen hade vi ju inte ens varit här, för sjutton! Ettårsdagen av vårt första besök - då vi blev kollektivt kära på en gång vi steg in i hallen - inträffar inte förrän den 14 oktober.)

Idag var vi nämligen på ett informationsmöte om solpaneler som VR hade i Arvidsjaur. Vi har faktiskt funderat på solvärme ett längre tag som komplement till brikettpannan och nu fick vi chansen att göra något åt det. Det var riktigt bra information och vi såg möjlighet till stora besparingar, för hittills har vi kompletterat med el, och det är ju inte särskilt bra för någon eller något.

Så nu blir det en studiecirkel, möjligen i vårt hus, och hjälp till självhjälp att installera solpaneler på taket. Undrar vad gamle Abraham Landstedt, som byggde huset 1898, skulle tyckt om det. Ännu har för övrigt vare sig han eller någon annan husägare visat sig, så drömmen om ett eget husspöke har inte infriats - ännu.

Före mötet med VR, så var Pia och jag på turistbyrån och talade med turistchefen om möjligt stöd för att komma ut "på marknaden" med vår butik Klockljungs Hage. Det verkar ganska lovande, kommunen har en broschyr som uppdateras både i verkligheten och på webben där även näringsställen finns förtecknade.

Även om det kanske inte främst är näringen i toscakaka och wienerbröd som kommer att dra kunder till oss, så kommer vi i alla fall att finnas med där. Dessutom ska vi bli kallade till turistchefens frukostmöten, där den lokala turistbranschen träffas för att diskutera hur Arvidsjaur ska locka fler besökare. Det ska bli intressant.

Hem var det mörkerkörning. Inga djur på vägen, gudskelov. Vägarna är torra och snöfria. Men i förrgår var det annorlunda och fortfarande fanns det rester kvar av snögubbar och andra snöskulpturer på gräsmattorna i Arvidsjaur.


För i måndags såg det nämligen ut så här:

http://www.arvidsjaur.se/sve/kommun/naringsliv-utveckling/info/ovrigt/SnowArvidsjaur070917.asp

Grannen har sagt att vintern brukar knacka på tre gånger, innan snön ligger kvar. Två gånger kvar alltså.

Vi hörs!/MPM , dvs Mats, Pia och Maja

1 kommentar:

YVonne sa...

Hej på er fin hemsida och vilka bilder Maja gör jättefina och välgjorda.
Vi vill bara skicka en rad och säja att vi tycker Ni är modiga men vad är det jag ser är det kapitalismens vingar som slår över bygden..... ta det lugnt andas djupt och ......... njut eget boende och hus är trygghet och stabilitet. Själva har vi inte gått så långt som till villaägaarnas förening men dock lrf vet ej om det är bättre eller ........ Må riktigt gott och ta väl hand om Er önskar vi på Ekeberg genom Yvonne