torsdag 20 september 2007

Pinnar och porträtt

Gårdagens blogginlägg behöver kompletteras. När vi hade skrivit klart igår, så gick vi ut med hundarna, omkring kl 22.

Det var precis lika stjärnklart som den allra första kväll vi sov över i huset för 10 månader sedan. Vi gick ner mot Glommersträsket, där belysningen inte störde och bara sögs in i himlen av alla stjärnor eller om de var på väg mot oss. Tusentals stjärnor som vi aldrig sett förr, många lågt ner på himlen som aldrig syntes i Stockholm på grund av allt störande ljus.

Och så det svaga diset från Vintergatan, just som en "Milky way" som det så träffande heter på engelska. Himmelskt vackert - i ordets verkliga betydelse. Nu väntar vi bara på norrskenet!

Maten åt vi ute, det blev grillad korv på gårdplanen. En snabblunch på grund av kylan men mycket gott. Vi kan göra om det hela hösten och vintern om vi har lust.

På kvällen gick vi till ABF på teaterlek som siktar fram mot någon form av uppförande nästa år.

Det blev mycket kul, trots att vi inte var så många. Vi lekte allt från dirigering och att styra varandra med hjälp av blompinnar mellan fingertopparna till att rita av varandra utan att titta på papperet (jag fick glasögonen utanför ansiktet och Maja fick ett rejält överbett med tänderna strax under näsan ovanför överläppen).

Därefter skulle vi välja ut varsin bild, bestämma om det var en man eller kvinna, namn, yrke, civilstånd, vad han/hon var rädd för och tyckte bäst om. Det blev ganska intressanta livsöden, av bara några streck på ett papper. Ett utmärkt sätt för att mejsla fram en karaktär.

Vi älskar Glommers! Men imorgon åker vi till Haparanda!

Inga kommentarer: